mainBack
registrer
Om Planlegging Innhold Aktivitetar Gudstjeneste Kommunikasjon og presse

Bolk 3 OPPDRAG tårn

Tidsramme: 30 minutter

Hvis man har tårn i kirken det er mulig å utforske, gjør dette! Er det ikke mulig, la oppdraget dreie seg inn mot en oppdagelsestur i kjelleren, til hemmelige rom, korridorer eller tuneller, til kirkegården, til safen i kirken, til prestens klesskap, eller til andre hemmelige eller lite besøkte steder i kirken/bygningen. Man kan organisere det slik at åtteåringene går gruppevis (jfr gruppene de allerede er delt inn i) opp i tårnet.

Er ikke tårntur mulig? Hvis man av ulike grunner ikke kan gå opp i kirketårnet, kan man for eksempel finne/ta bilder av klokkene, og henge opp bildene rundt om i kirken, - og lage en rebus til. Fint om inskripsjonen kommer godt frem på bildene. Da kan oppdraget/rebusen være å finne alle bildene og sette sammen ordene fra inskripsjonen slik den skal lyde, med ordene og ev. tallene i riktig rekkefølge.

Om agenter med særskilte behov; se «Planlegging».

OPPDRAGET er:
Se om dere finner noe som står inni eller utenpå kirkeklokken(e). Her er det ofte en inskripsjon; kan være et bibelvers, en dato, navn eller andre inskripsjoner. Hvis det ikke står noe på klokken(e), kan lederne ordne med en hemmelig melding eller kode til agentene, som festes med tape eller tack-it. De som har lommelykter/hodelykter med, kan få spesielt bruk for dem her. Uansett kan det være bra at de voksne i tårnet har en kraftig lommelykt.

 

Andre tårnrelaterte aktiviteter og oppdrag:

 

   

 
Utskriftsvennlig versjonSpråk:
 
logoDNK logoStorts logoNSSF
Den norske kirke - Kirkerådet, Ansv. redaktør: Trude Evenshaug
Søndagsskolen. Ansv. redaktør Gøran Byberg