mainBack
registrer
Om Planlegging Innhold Aktivitetar Gudstjeneste Kommunikasjon og presse

Bolk 5 OPPDRAG gudstjeneste

Tidsramme: 1,5 timer

Hovedhensikten i bolk 5 er at agentene skal oppleve at bibelfortellingene henger sammen med hverdagen deres; at bibelfortellingene og Jesus sine ord til oss alle kan LEVES.

Under presenteres fire alternative oppdrag med tilhørende bibelfortelling. Oppdragene som presenteres her kan fungere som gudstjenesteverksted. Velg alternativene i menyen til høyre.

Alternativ 1: Flukten
Griper tilbake til fortellingen om da Maria, Josef og Jesus-barnet ble drevet på flukt. Matt.2.13-23

Alternativ 2: Den forsvunne lederen
Jesus er forsvunnet fra graven, og viser seg med ett da vennene hans sitter bak låste dører - redde, skuffede og forvirret. Luk 24.36-43.

Alternativ 3: Den mystiske gaven
Den Hellige Ånd – pinse og bursdag    

Alternativ 4: Den gode hyrde  
Prekentekst 2. søndag etter påske, Joh 10              

Når dere samles igjen på slutten av denne bolken kan dere i fellesskap sende inn en liten rapport på www.tarnagentene.no (eller i forbindelse med en annen programpost, hvis tiden blir knapp her). 

 

INNLEDNING - FELLES uansett om dere velger alternativ 1, 2 eller 3.

Vis gjerne et par minutter fra tv-serien som gikk på Julemorgen på NRKsuper i julen. Dvden kan kjøpes, se info på forsiden. Hvilken episode som passer best til dette, kommer litt an på hvilket oppdrag dere skal løse. Episode nr 9: Flukten, omtrent halvveis, viser dramaet som utspiller seg når Tårnagentene hjelper Josef, Maria og Jesusbarnet på flukt fra en rasende kong Herodes. Den kan passe bra uansett. For hvis ikke Jesusbarnet hadde blitt reddet den gangen, hadde vi ikke hatt noen påske eller pinse, - heller ikke kirke eller Tårnagenthelg!

Leder:
- Mange av dere har kanskje hørt og sett fortellingen på TV om de tre Tårnagentene som har en hemmelig klubb oppe i et kirketårn. Sammen opplever de litt skumle og mystiske ting, og kirkeklokken tar Tårnagentene med tilbake i tid, til den aller første julen. Tårnagentene opplever at bibelfortellingene om Jesusbarnet får stor betydning for dem, og for den hemmelige agentklubben. En mystisk due kommer med oppdrag til agentene, og de løser oppdragene ved hjelp av smarte agent-trekk og – (hold frem en bibel) med hjelp fra fortellingene i denne boken: BIBELEN!

Velg så mellom alternativ 1, 2 eller 3 i menyen til høyre øverst på siden. Innledningen over er fin å bruke uansett hvilket av alternativene dere velger.

   

 
Utskriftsvennlig versjonSpråk:
 
logoDNK logoStorts logoNSSF
Den norske kirke - Kirkerådet, Ansv. redaktør: Trude Evenshaug
Søndagsskolen. Ansv. redaktør Gøran Byberg